Роль регіональних ЗМІ під час війни. Моніторинг онлайн-видань Вінниччини - Підгородецька , М.; Стеблина , Н. О. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ЗМІ набули принципово нового значення для українців. Більшість медійників перетворилися в справжніх бійців ще одного фронту - інформаційного. Багато видань працюють цілодобово, а журналісти понаднормово та без вихідних. Із підвалів та бомбосховищ, з фронту та із-за кордону, зі свого сховища у ванній та із телестудії, під обстрілами та серед вибухів – медійники та журналісти об’єдналися заради спільної мети - перемоги. Слово «інформувати» стало дорівнювати «попередити» та «захистити». Оперативна та коректна подача інформації в ЗМІ попереджує паніку в суспільстві чи навіть зриває плани ворога.