Застосування екстраполяції для прогнозування економічних даних - Федоренко , Є. О.; Ніколюк , П. К. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
Екстраполяція може показати прогнози змін в даних. Питання постає в тому, наскільки математична екстраполяція підходить для оцінки процесів фінансової природи. Прогнозування використовується у фінансовій сфері, коли компаніям необхідно складати плани на майбутнє, а гравцям ринку передбачати його майбутню кон’юнктуру (місткість ринку, обсяг продажу товару, ціна тощо). Мета роботи це зробити висновок про допустимість використання екстраполяції в різних економічних задачах.