Прикладне застосування моделі циклу політики М. Говлета та М. Рамеша: кейс вступу Фінляндії до НАТО - Берегута , В. В.; Польовий , М. А. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Інтеграція Фінляндії до НАТО у 2022–2023 рр. може розглядатись як проблема публічної політики, оскільки вона передбачала планування та реалізацію фінським урядом комплексу політичних заходів зі вступу країни до Альянсу шляхом взаємодії (ведення переговорів) із низкою публічних суб’єктів (урядами держав-членів НАТО). Отже, теоретичним підґрунтям для аналізу процесу інтеграції Фінляндії до НАТО повинна бути модель публічної політики, однією з яких є цикл політики М. Говлета та М. Рамеша.