Ґендерна політика в системі державного управління України - Мельник , К. О.; Чальцева , О. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Сьогодні питання ґендерної політики в Україні, а саме рівності прав чоловіків та жінок у всіх сферах життєдіяльності суспільства, порушується набагато частіше. Рушійною силою для таких перетворень в основному стали процеси глобалізації та демократизації, пов’язані з прагненням вступу України до Європейського Союзу, обов’язковою умовою якого є впровадження європейських цінностей.