Застосування інформаційних технологій у трансплантології - Ковальчук , В. І. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Інформаційні технології мають значний потенціал для того, аби стати невід’ємною часиною медичної сфери загалом. Використання сучасних комп’ютеризованих систем уже неабияк покращило клінічну практику шляхом обробки, зберігання і аналізу все більшої кількості клінічних даних. А для деяких галузей медицини, зокрема трансплантології, інформаційні технології мають стати каталізатором стрімкого розвитку. Трансплантація є крайнім методом лікування у разі термінальної стадії функціональної недостатності органів. Загалом це один із найбільш складних та ресурсомістких видів медичного втручання на сьогодні.