Ефективність API для оптимізації написання та використання складних вебпрограм - Мельничук , К. В.; Зелінська , О. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
У сучасному інформаційному суспільстві вебпрограмування відіграє ключову роль у розробці та підтримці вебзастосунків і систем. Завдяки постійному росту складності та обсягу вебпроєкт, зростає і потреба в ефективних інструментах для оптимізації процесу розробки та використання вебпрограм. Одним із важливих компонентів цієї оптимізації є використання програмованих інтерфейсів застосунків (API), які дають можливість спрощення написання коду та покращення взаємодії між різними компонентами вебзастосунків. У цій роботі ми маємо на меті дослідити, як API впливають на ефективність написання та використання складних вебпрограм, які фактори визначають ефективність API які методи та метрики можна використовувати для оцінки ефективності API, та які виклики й обмеження можуть виникати під час використання API.