Моделювання та засоби оптимізації дорожнього трафіку за допомогою штучного інтелекту - Чернишенко , Я. А.; Ніколюк , П. К. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Сучасний рівень технологічного розвитку суттєво впливає на всі сфери людського життя, зокрема на організацію дорожнього руху. Збільшення кількості транспортних засобів та населення міст, з розширення мережі доріг призводять до загострення проблем дорожнього трафіку. Виправдане вирішення цих проблем потребує використання передових технологій, зокрема штучного інтелекту, що дає змогу розробки ефективних систем моделювання та оптимізації дорожнього трафіку.