Огляд методів та способів підвищення безпеки експлуатації об’єктів критичної інфраструктури від кібератак - Єрмак , Д. М.; Загоруйко , Л. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Широке використання інформаційних технологій породило проблему захисту від протиправних процесів у віртуальному просторі. Кількість кіберінцидентів у всьому світі зростає щороку у півтора-два рази, зокрема комп’ютерних атак на системи управління процесами виробництва та забезпечення життєдіяльності.