Огляд обманних систем для виявлення атак хакерів, заснованих на методі аналізу поведінки відвідувачів вебсайтів та інших відомих методах виявлення атак хакерів - Мосєвніна , А. С.; Загоруйко , Л. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Актуальність теми обумовлена не лише зростанням кількості кіберзлочинів, але й їх складністю та різноманітністю. Обманні системи, які базуються на аналізі поведінки відвідувачів вебсайтів, змогу інноваційний підхід до цієї проблеми. Ці системи дають можливість не тільки виявляти атаки на ранніх стадіях, але і робити це з високою точністю. Тому огляд таких систем і методів стає надзвичайно актуальним для фахівців з кібербезпеки та розробників, які працюють над захистом вебресурсів та інформації в онлайн-середовищі.