Важливість аналізу коефіцієнта регуляризації для розв’язання задач поліноміальної регресії - Шульгін , О. Я.; Ніколюк , П. К. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Проблема виявлення справжньої закономірності на основі результатів експериментів є дуже важливою і актуальною. Одним із завдань регресійного аналізу є створення моделі, яка дає змогу отримувати оцінки значень залежної змінної на основі значень незалежних показників.