Образи українських політиків у політичних мемах - Сивак , Р. І.; Родигін , К. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
В інтернет-культурі меми часто використовуються як засіб самовираження. Вони дають змогу людям виражати свої думки, відчуття та ідеї, навіть якщо це відбувається через жарт або сарказм. Політичні меми можуть активізувати громадян у сфері політики, привертаючи їхню увагу до важливих питань. Не менш важливим є те, що саме меми показують, як сприймає суспільство того чи іншого політика. На основі його слів, політичної кампанії, мемів можна сформувати своєрідний образ, який матиме свою впізнаваність серед інших політиків. Проте не менш важливо, аби образ політика витримував серйозність, довіру у людей у будь-якій ситуації.