Прикладні соціально-комунікаційні технології у сфері надання освітніх послуг - Рудиченко , Ф. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Проблема прикладних соціально-комунікаційних технологій у сфері надання освітніх послуг актуалізована запитами користувачів на вдосконалення процесів навчання та взаємодії учасників комунікації, викладачів та розвитку освітнього середовища, які створюють умови для інтерактивного, персоналізованого та доступного навчання, що відповідає сучасним вимогам цифрової епохи. Встановлено, що основними елементами комунікаційної взаємодії і обміну інформації виступають платформи віддаленого навчання, засоби інтерактивного обміну знаннями, месенджери, соціальні мережі та відеоконференції, які забезпечують легку комунікацію та підтримку зворотного зв’язку. Реалізація новітніх можливостей соціально-комунікаційних технологій сприяє підвищенню ефективності процесів взаємодії у будь-якій сфері соціальної кооперації, роблять навчання більш інклюзивним і допомагають установам адаптуватися до швидких змін.