Корупційні правопорушення як явище в органах влади та управління - Казімірко , В. Е.; Прямухіна , Н. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Розглядається сутність і зміст корупційного правопорушення як явища в органах влади і управління. Зазначено, що корупція є однією з головних загроз розвитку держави та її демократичних інститутів, яка негативно впливає на економіку, знижує ефективність державного управління, руйнує суспільну довіру до владних структур, а також сприяє соціальній несправедливості. Приділено увагу класифікації видів корупційних правопорушень, окресленню рівнів корупції, відповідно до корупційних правопорушень.