Злети та падіння Іспанської колоніальної імперії - Мартинюк , І. О.; Іваницька , О. П. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
У статті йдеться про формування світової колоніальної системи, причини цього процесу, особливості та характерні риси. На прикладі Іспанської колоніальної імперії вивчаються місце та роль метрополії Іспанії у завоюванні Нового світу, територіальних загарбаннях та їх експлуатації, аналізуються причини занепаду Іспанської колоніальної імперії і втрати Іспанією провідної ролі на європейському континенті та у світі загалом.