Оцінка точності лінійної регресії в умовах малих вибірок - Ілик , В. В.; Хмелівський , Ю. С. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Лінійна регресія є основним методом статистичного аналізу, але в умовах малих вибірок її точність може знижуватися. Стаття розглядає методи покращення надійності моделей, як-от регуляризація, крос-валідація та баєсівські підходи з акцентом на прикладах із медичних, соціологічних і ринкових досліджень.