Про лінійні діофантові рівняння та методи їх розв’язування - Мороз , Д. В.; Луценко , А. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Лінійні діофантові рівняння мають важливе значення в теорії чисел і застосовуються в криптографії та теорії алгоритмів. Основні методи їх розв’язання включають алгоритм Евкліда, використання тотожності Безу, метод перебору та метод підбору цілих розв’язків. Ці підходи дають змогу знаходити як одиничні, так і всі можливі розв’язки в межах існуючих систем рівнянь.