Документально-інформаційний ресурс як базова категорія документознавства - Ковальська , Л. А. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Розкрито значення документально-інформаційного ресурсу як базової категорії документознавства. Визначено його змістове наповнення та трансформації у сучасних умовах та роль у забезпеченні інформаційних потреб суспільства. Окреслено напрями та підходи до трактування поняття та сучасні тенденції його розвитку в умовах цифровізації, інтеграції архівних, бібліотечних і музейних інформаційних систем.