Проблеми та виклики для бібліотек України на сучасному етапі розвитку суспільства - Яворська , Т. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У тезах розглянуто сучасний стан бібліотек України в умовах трансформаційних процесів інформаційного суспільства. Акцентовано увагу на проблемах і викликах, що стосуються бібліотек, та наведені кроки для їх розв’язання. Підкреслено необхідність стратегічного розвитку бібліотечної сфери для забезпечення її сталого функціонування в сучасному соціокультурному середовищі.