Розвиток та підтримка дієвих інструментів громадської участі в системі регіональної політики - Поник , Є. А.; Польовий , М. А. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Розвиток ефективних інструментів громадської участі є пріоритетом регіональної політики для забезпечення прозорості та довіри до влади. Тези аналізують механізми взаємодії (громадські ради, петиції, бюджети ініціатив) на обласному та місцевому рівнях, зокрема на прикладі Вінницької ОВА. Зазначається вплив воєнного стану, що перевів комунікацію в дистанційний формат та перенаправив ресурси. Наголошується на необхідності системної підтримки цих форм демократії для згуртованості суспільства та ефективного реагування на кризові ситуації.