Застосування методів штучного інтелекту для ідентифікації зображень - Зелінський , О. О.; Січко , Т. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У роботі розглянуто сучасні методи ідентифікації зображень на основі штучного інтелекту. Проаналізовано використання згорткових нейронних мереж і трансформерів, а також визначено перспективи розвитку систем розпізнавання об’єктів у різних сферах діяльності.