Моделювання комбінованої акустичної системи виявлення та активної протидії повітряним цілям - Кохан , Д. Ю.; Ніколюк , П. К. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Розглянуто підхід до моделювання інтегрованої системи пасивної акустичної локації та мобільних засобів протидії. Досліджено використання комбінованого масиву мікрофонів (всеспрямованих та вузькоспрямованих) для виявлення і супроводу цілей. Проаналізовано логіку поведінки рухомого ЗРК, що отримує дані від акустичної системи.