Інтеграція генеративних нейронних мереж у процес веброзробки та вебдизайну - Труханська , В. О.; Веселовська , Н. Р. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Дослідження присвячене аналізу інтеграції генеративних нейронних мереж у процеси веброзробки та вебдизайну. Розглянуто теоретичні основи генеративного штучного інтелекту, описано архітектурні моделі його впровадження у вебінтерфейси та проаналізовано переваги й виклики такого підходу. Запропоновано концептуальну модель взаємодії між дизайнером, розробником та ШІ-системою, що дає змогу автоматизувати створення макетів, кодових компонентів і персоналізованих інтерфейсів. Висвітлено перспективи розвитку концепції інтеграції та вимоги до подальших досліджень у галузі.