Математичний аналіз як міст між теорією і практикою криптоаналізу - Антонюк , А. О.; Луценко , А. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Робота досліджує ключову роль математичного аналізу як сполучної ланки між теоретичними основами криптографії та практичними методами криптоаналізу. Проведено огляд сучасних підходів: алгебраїчних, ґраткових, статистичних. Показано, як теоретичні концепції реалізуються в практичних атаках через спеціалізовані солвери та апаратне прискорення. Визначено виклики масштабованості та перспективи розвитку міждисциплінарних методів.