Роль регіональних ЗМІ під час війни. Моніторинг онлайн-видань Вінниччини

Автор(и)

  • М. Підгородецька Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Н. О. Стеблина Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ЗМІ набули принципово нового значення для українців. Більшість медійників перетворилися в справжніх бійців ще одного фронту - інформаційного. Багато видань працюють цілодобово, а журналісти понаднормово та без вихідних. Із підвалів та бомбосховищ, з фронту та із-за кордону, зі свого сховища у ванній та із телестудії, під обстрілами та серед вибухів – медійники та журналісти об’єдналися заради спільної мети - перемоги. Слово «інформувати» стало дорівнювати «попередити» та «захистити». Оперативна та коректна подача інформації в ЗМІ попереджує паніку в суспільстві чи навіть зриває плани ворога.

Біографії авторів

М. Підгородецька , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувачка 4-го курсу 061 «Журналістика»

Н. О. Стеблина , Донецький національний університет імені Василя Стуса

професорка кафедри журналістики та соціальних комунікацій, д. політ.н

Посилання

Аксьонова Н. Дослідження мас-медіа в умовах інформаційної війни / Н. Аксьонова Н. // Наук. пр. Нац. б-ки України ім. В. І. Вернадського : зб. наук. пр. / НАН України, Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського, Асоц. б-к України. – Київ, 2017. – Вип. 48. – C. 341– 350.

Українську поезію «змітають із прилавків» — що писали про Україну в іноземних ЗМІ [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://chytomo.com/ukrainsku-poeziiu-zmitaiut-iz-prylavkiv-shcho-pysaly-pro-ukrainu-vinozemnykh-zmi/.

Вінниця.info [Електронний ресурс]. – 2022. – Режим доступу до ресурсу: https://www.vinnitsa.info/calendar?d=2022-04-27.

20 хвилин Вінниця [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://vn.20minut.ua/allnews?filter%5Bdate%5D=2022-04-25.

Вінницький інформаційний портал «Vежа» [Електронний ресурс]. – 4. – Режим доступу до ресурсу: https://vezha.ua/2022/04/

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-13

Як цитувати

[1]
Підгородецька , М. і Стеблина , Н.О. 2022. Роль регіональних ЗМІ під час війни. Моніторинг онлайн-видань Вінниччини. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2022), 44-48.

Номер

Розділ

Секція 1. Інформаційно-комунікаційна діяльність