Ризики в управлінні ІТ-проєктами

Автор(и)

  • О. Г. Тимчук Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Н. А. Потапова Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

ІТ-проєкт; управління ІТ-проєктом; ризик; невизначеність; ідентифікація ризиків

Анотація

У процесі управління ІТ-проєктами ризики виникають внаслідок об’єктивних та суб’єктивних чинників. Непередбачуваність подій відображується на змінах запланованих характеристик ІТ-проєктів, що обумовлює розробку механізмів управління змінами в межах проєктного середовища. Наслідки ризиків ототожнюються з природою їх виникнення, тобто змістовим наповненням та метриками оцінок. Адекватна ймовірнісна оцінка прийнятих рішень за умов ризиків визначає стабільність операційних проєктних процесів та забезпечує стійкий психологічний клімат командного управління. Тому обґрунтованість питань природи та характеристики ризиків залишається одним із ключових напрямів управління ІТ-проєктами.

Біографії авторів

О. Г. Тимчук , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Н. А. Потапова , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. екон. наук, доцент, доцент кафедри інформаційних технологій

Посилання

Кравченко В. А. Виявлення та опис підприємницьких ризиків: практичний алгоритм для українського бізнесу. Вісник Запорізького національного університету. 2008. № 1(3). С. 63–70.

Нечаєва І. А., Дьордій Є. А. Управління ризиками підприємства в секторі ІТ-послуг як інструмент підвищення його конкурентоспроможності. Ефективна економіка. 2018. № 12. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6797

Горобинська М. Ризики в інноваційній діяльності підприємств. Економіка та суспільство. 2021. № 26. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal /article/view/370/357

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-04

Як цитувати

[1]
Тимчук , О.Г. і Потапова , Н.А. 2024. Ризики в управлінні ІТ-проєктами. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 185-186.

Номер

Розділ

Секція 3. Прикладні інформаційні технології, інформаційна безпека