Розробка додатка «Погода» засобами фреймворку Xamarin

Автор(и)

  • С. М. Цирульник Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • М. С. Цирульник Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

REST API; JSON; HTTP-запит; фреймворк Xamarin

Анотація

Більшість сучасних додатків працюють за клієнт-серверною архітектурою. Програма додатку складається з двох частин – клієнтської та серверної. Клієнтська та серверна частини взаємодіють між собою через Application Programming Interface (API). API є набором готових класів, методів, структур і констант, що надаються бібліотекою, сервісом для використання в зовнішніх програмах, не звертаючи уваги на різні мови програмування, якими зроблено клієнтську та серверну частину. Розробка API складається з двох частин – написання коду та складання правил спілкування з додатком. Складання правил включає: виконання операції, отримання даних на вхід, передачу даних на вихід.

Біографії авторів

С. М. Цирульник , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. техн. наук, доцент кафедри інформаційних та прикладних технологій

М. С. Цирульник , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Посилання

Коротко про АРІ та його тестування: вебсайт. URL: https://qagroup.com.ua/publications/korotko-pro-ari-ta-jogo-testuvannia/ (дата звернення: 29.10.2023).

Що таке API, навіщо він необхідний і яку користь несе: вебсайт. URL: https://highload.today/uk/shho-take-api-navishho-vin-neobhidnij-i-yaku-korist-nese (дата звернення: 29.10.2023).

Що таке API і де їх шукати: вебсайт. URL: https://info.nic.ua/uk/blog-uk/api-2 (дата звернення: 29.10.2023).

OpenWeather: вебсайт. URL: https://openweathermap.org (дата звернення: 29.10.2023).

Музика І. О., Кузнєцов Д. І. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Об’єктно-орієнтоване програмування» для студентів спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» усіх форм навчання. Частина 2. Кривий Ріг: Видавничий центр Криворізького національного університету, 2021. 111 с.

Цирульник С. М. Програмування мобільних додатків. Методичні вказівки для практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за галуззю знань 12 Інформаційні технології спеціальності 122 Комп’ютерні науки освітньо-професійної програми «Комп’ютерні науки». Вінниця, 2022. 127 с.

Шевчук Р. П., Сусла М. В. Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни «Програмування для мобільних платформ», для студентів за спеціальністю 121 Інженерія програмного забезпечення. Тернопіль, 2017. 110 с.

What is Xamarin.Forms? URL: https://docs.microsoft.com/en-us/xamarin/get-started/whatis-xamarin-forms (дата звернення: 29.10.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-04

Як цитувати

[1]
Цирульник , С.М. і Цирульник , М.С. 2024. Розробка додатка «Погода» засобами фреймворку Xamarin. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 190-193.

Номер

Розділ

Секція 3. Прикладні інформаційні технології, інформаційна безпека