Образи українських політиків у політичних мемах

Автор(и)

  • Р. І. Сивак Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • К. М. Родигін Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

меми; політика; політичні меми; гендерні стереотипи

Анотація

В інтернет-культурі меми часто використовуються як засіб самовираження. Вони дають змогу людям виражати свої думки, відчуття та ідеї, навіть якщо це відбувається через жарт або сарказм. Політичні меми можуть активізувати громадян у сфері політики, привертаючи їхню увагу до важливих питань. Не менш важливим є те, що саме меми показують, як сприймає суспільство того чи іншого політика. На основі його слів, політичної кампанії, мемів можна сформувати своєрідний образ, який матиме свою впізнаваність серед інших політиків. Проте не менш важливо, аби образ політика витримував серйозність, довіру у людей у будь-якій ситуації.

Біографії авторів

Р. І. Сивак , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувачка вищої освіти

К. М. Родигін , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. філос. наук, доцент, доцент кафедри журналістики та соціальних комунікацій

Посилання

Кличко: У мене є два заступники, чотири з яких лежать у Кабінеті міністрів. Кореспондент.нет. 2014. URL: https://ua.korrespondent.net/kyiv/3408008-klychko-u-mene-yedva-zastupnyky-chotyry-z-yakykh-lezhat-u-kabineti-ministriv (дата звернення: 13.11.2023).

Тимошенко Юлия «Пропало всё. У меня не то на суфлёре!». Timoshenko Propalo Vsio Святой Дух. URL: https://www.youtube.com/watch?v=qf-zKTvWpF0 (дата звернення: 13.11.2023).

Петро «грибник» Порошенко. Користувачі мережі перетворили фото експрезидента України з ножем та грибами на мем. NV. 2021. URL: https://nv.ua/ukr/lifestyle/poroshenko-znozhem-stav-geroyem-memiv-foto-novini-ukrajini-50193034.html (дата звернення: 14.11.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-04

Як цитувати

[1]
Сивак , Р.І. і Родигін , К.М. 2024. Образи українських політиків у політичних мемах. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 268-270.

Номер

Розділ

Секція 5. Журналістика та соціальні комунікації